סדנת גורמה צרפתי

סדנת גורמה צרפתי

הבוקר התכנסנו ב”אנינים” לסדנת בישול גורמה צרפתי במסגרת פעילות גיבוש צוותית מהעבודה.

לבשל אנחנו אוהבות וכשאנחנו אוכלות אנחנו שמחות, וכשאנחנו שמחות אנחנו צוחקות וכשאנחנו צוחקות אנחנו לא מפסיקות לדבר כך שיצא כי היה לנו בוקר משמח, מצחיק, פטפטני ומגבש כפי שתוכנן.

מרחב הבישול ב`אנינים` הוא מאובזר ונעים ובניצוחה של השפית מירב פוריץ יצאנו משם עם שלל תובנות לגבי אוכל, הרבה טיפים ועם אוסף של מתכונים שווים לגמרי.

כשהגענו, קיבלה את פנינו קערת קפרניה רווית אלכוהול אשר הרוותה את צמאוננו ושימחה את ליבותנו. אחר כך התחלקנו לקבוצות עבודה. אני צוותתי לצוות הרביולי אך בשל התלהבותי הרבה מהקפרניה תיפקדתי כבר על ההתחלה כיקב מהלך. יקב שמח אמנם, אך עם קשיי מיקוד קלים. אז חוץ מלקצוץ בצל ולמעוך את המילוי לרביולי, לא תרמתי רבות קולינרית אבל תיעדתי את החברות שלי עובדות.

צוות המרק בצל “קונקרוט” המוגש עם גליל בצק פריך מעוטר בגרגרים:

רינה מדגימה את דרכה המחוכמת להתמודד עם אדי הבצל המדמיעים:

צוות גלילת חזה עוף עסיסית במילוי פטריות ועשבי גינה טריים:

הצוות שלי, צוות הכנת דואט רביולי טריים במילוי בטטות צלויות המוגשות ברוטב רוזה בזיליקום וצנוברים:

(מעכתי במו ידיי)

צוות התפודים בנוסח פרובנס

אשר הכין גם את סלט העלים הירוקים, שורשים עסיסיים, פרי העונה בוינגרט בהדרים ובזיל:

צוות הכנת קבבונים סטייל פריז המוגשים על נשיקות זוקיני וקונפי פלפלים ואניס:

והיו גם:

מוס כבד עוף:

לחמניות מתוקות:

ופונדט שוקולד מעוטר בגלידת וניל:

בסיום הסדנה התגלגלנו לאיטנו לכיוון האוטו. אני בקושי הצלחתי לנשום אחרי שתקעתי מרק בצל “קונקרוט”, גלילת חזה עוף עסיסית במילוי פטריות, דואט רביולי במילוי בטטות צלויות, מספר תפודים בנוסח פרובנס, קבבונים סטייל פריז על נשיקות זוקיני עם קונפי פלפלים ואניס, סלט עלים ירוקים שורשים עססיים בוינגרט הדרים ולקינוח- פונדט שוקולד חם ומטריף עם גלידת וניל.

(צלחתי)

התחשק לי למות בו במקום. ואז לפתע נזכרתי כי בפגישה מקרית שהיתה לי בשבוע שעבר עם רופא המשפחה החביב שלי הוא אמר לי שהמחשב שלו צועק הצילו בשל ריבוי ההתרעות שהוא מקבל על כך שאני מוכרחה ללכת לבדיקת דם תקופתית.

ושמחר בבוקר יש לי בדיקת דם.

זה היה עיתוי משמיים כי על בטן מפוצצת נכנסתי לצום.

 

היה תענוג. ותודה ללי חברתי האלופה שאירגנה את היום הנהדר הזה.

*המתכונים המעולים יבולגגו בהמשך.

Did you enjoy this article?

השארת תגובה