יומני לפלנד- פרק תשיעי

יומני לפלנד- פרק תשיעי

המפלים הקפואים בקורואומה מרוחקים שעתיים נסיעה מזרחה מרוביניימי, בקרבת הגבול הרוסי. הדרך הקסומה עוברת דרך אזורים מושלגים והיער הארקטי מלווה אותנו מימין ומשמאל. כשאנחנו מחנים בשמורת הטבע קורואומה, סיגל ואני סוף סוף מממשות את חלום הפיפי בשלג. נחלצנו מהסרבלים ואצנו רצנו לחפש מקום פרטי. התחלנו לפסוע בשלג ואופס לפתע שקענו בשלג עד למתניים. אנחנו נופלות וצוחקות ולבסוף מצליחות לפתוח ציר בשלג אל עבר הנקודה המיוחלת. והוי, העונג.

אנחנו מתחילים לרדת לאט ובזהירות בדרך המתפתלת למטה עד שמגיעים לתחתית המפלים הקפואים. עד שנגיע למפלים, אתם מוזמנים לרדת איתנו בדרך הקסומה:

הנה הם המפלים הקפואים

\

ואם חשבנו שאנחנו הרפתקנים, הנה הגיעו מטפסי קרח ועקפו אותנו בקלילות. זהו גם אתר האימונים של נבחרת האלפיניסטים של פינלנד.

בשלב הזה הקבוצה התפצלה- הפדלעות- ואנחנו בינהם, נשארנו במקום, בעוד שהאמיצים המשיכו בדרך המפותלת אל עבר המפלים התחתונים.

אנחנו ממתינים לאמיצים ליד האש, כששני החברים הלאפים מכינים לנו פיקניק סביב המדורה

בתפריט מרק טעם שאני חושדת שבסיסו הוא שלג מומס, כי מי פסיכי לסחוב לכאן מים?

 

ונקניקיות

המנגל הזה מוצא חן בעיניי כי יש לו מתקן על ציר מסתובב עבור הסירים. גאונות.

פתיתי שלג בעלי הצורה המופלאה ניצפו על הצעיף של סיגל

\

ניצלנו את המקום המושלם הזה לתמונת מחזור 

הדרך בחזרה למעלה היתה קצת יותר מאתגרת- 

 \

בחמשת הימים האחרונים איישנו את המושבים האחרונים של האוטובוס, ולפתע היום גיליתי שמי שיושב מקדימה מקבל נקודת תצפית כמו של משחקי וירטואל ריאליטי!

עכשיו הגענו לכפר של סנטה קלאוס. 

הזקן החביב וטוב הלב הזה מתגורר כאן, בלפלנד- ומפה הוא יוצא בכל שנה לחלק מתנות על גבי מזחלת רתומה לאיילים מעופפים. אם נשים רגע בצד את העניין המחשיד כי מדובר בזקן ערירי שמעודד ילדים קטנים לשבת לו על הברכיים ולהבטיח להם בתמורה “מתנות”, מציקה לי העובדה כי באופן מוצהר ובלתי מתנצל- הוא מחלק מתנות רק לילדים גויים. סליחה, ומה איתנו???

יש לו פה לישכה- והנוכל הזה גובה 25 יורו רק בשביל להצטלם איתו.

וכמו כן יש פה סניף דואר מיוחד:

כל המכתבים שממוענים לסנטה ושנשלחים מכל רחבי העולם- מגיעים לכאן. לסנטה יש צוות של עוזרות נאמנות שממיינות עבורו את הדואר ומשיבות בשמו לכל הפונים.

בנוסף, יש פה שירות דואר מיוחד- ניתן לרכוש גלויות יפות ובולים, לכתוב כרטיסי ברכה ובול, ולשלשל את המעטפה לתיבת הדואר- המכתב יגיע אל הנמען עם חותמת סנטה מיוחדת על גבי הבול לקראת כריסמס, או בכל שאר ימות השנה, תלוי לאיזו תיבה משלשלים. את המכתב הכוונה.

אנשים ניצפו יושבים ליד השולחנות וכותבים במרץ כרטיסי ברכה:

פקידות הדואר מוודאות שהמען הכתוב על המעטפה כתוב בכתב יד ברור וקריא, ובאותיות גדולות כדי לא להקשות על סנטה במלאכתו

הכפר של סנטה ממוקם בדיוק על החוג הארקטי, והמקום שבו עובר הקו הדמיוני הזה נמצא ממש כאן, ברחבה המרכזית של הכפר. הוא מסומן בקו כחול בוהק

בנוסף, כדי שלסנטה יהיה מספיק כסף בכדי לממן את כל המתנות שהוא מביא לילדי הגויים הגחמנים, יש כאן הרבה חנויות ממוסחרות

יש פה גם ארמון קרח

ובתוכו בר קרח

אך גולת הכותרת הוא מסלול ההחלקה בקרח על אבובים

יש במרכז הכפר של סנטה אשוח גדול מקושט

וכדי שלא ייחשד חלילה באנטישמיות- סנטה בכבודו הניח במקום בולט ומרכזי דגל של המעצמה מס’ 1 ישראל

כמו כן יש שם גם מזחלת איילים. אייל הצפון הוא המקבילה של הגמל הישראלי. תקוע בכל אתר תיירותי

וגם משוטטים להם בובות של מומינים שהם הגאווה הפינית הלאומית.

בערב, יובל חילק לנו תעודות גמר, המאשרות כי אנחנו בוגרי לפלנד. אחת התעודות השוות שלי!

המשך יבוא…

Did you enjoy this article?

השארת תגובה