לא סתם אלוהים ברא את הגבר ראשון.
הוא יצר אותו בתור פיילוט, למד מהטעויות, הפיק לקחים, ערך מקצה שיפורים נרחב, ורק אז ברא את האישה.
ובאמת עם כל הצניעות, הוא עשה אותנו טובות יותר, חכמות יותר, מבינות יותר, ממש פלא הבריאה.
אבל הבאגים במערכת המושלמת הזו מתחילים לצוץ רק כעבור 50 שנה ונראה שהוא לא נתן מספיק את הדעת על שני נושאים עיקריים ששמם גלי חום ונדודי שינה.
וכך אני, נזר הבריאה, מוצאת את עצמי מתעוררת בכל לילה ב 3:30 כי גלי חום וקור תוקפים אותי לסירוגין. ואם לא די בכך, אז גם הלכה לי השינה. באמת תודה רבה.
אז אני מפלסת את דרכי בין הפינגוונים שרצים לנו בחדר, כי המזגן על 12 מעלות ואני יוצאת לנדנדה שבגינה שלי ובוהה. סתם בוהה בשמיים ומחכה שתחזור לי השינה. או שיחטפו אותי חייזרים, מה שיבוא קודם. אפרופו חייזרים, אני בדיוק נזכרת באפליקציה החביבה עלי מכל ששמה Sky view ואני פותחת אותה.
באפליקציה הזו, מכוונים את הסלולרי לשמיים, ומקבלים הסבר מדויק על כל הכוכבים וגרמי השמים שנמצאים מעלייך.
כך למדתי, ב 3:30 לפנות בוקר, מיינד יו, ששביל החלב עובר ממש מעל הבית של השכנים, אנדרומדה מעל החנייה שלהם, ואפשר לראות בדיוק מתי השמש תחצה את קו המשווה ותזרח. כמובן שגם אפשר לעקוב אחרי מסלול ההקפה של תחנת החלל הבינלאומית ואם ממש מתעניינים, לוחצים על כל כוכב ומקבלים הסבר ויקיפדיה נרחב על מה שהוא יודע לעשות בחיים. ב 3:30 לפנות בוקר למדתי דברים כל כך מוזרים כמו למשל, שיש כוכב בשם אלג’ניב, שיושב ממש מעל הפרגולה שלי. אַלְגֶ’נִיבּ הוא הכוכב הבולט בקבוצת הכוכבים פגסוס עם בהירות מדרגה 2.84. והוא נמצא במרחק של כ-390 שנות אור ממערכת השמש.
וזהו.
בחמש בבוקר, השמש זורחת , אני כבר בוגרת שתי כוסות קפה ומצטיינת דיקאן בחוג לאסטרונומיה של האפליקציה, ונגמר לי הלילה.
ואיך עבר לכם הלילה שלכם?!