שוק מחנה יהודה ומתכון למעורב ירושלמי

שוק מחנה יהודה ומתכון למעורב ירושלמי

קודם חוב קטן: המשך הטיול שלנו בירושלים.

לאחר שטיילנו בעין כרם היפה הלכנו לאכול אוכל טעים מאד במסעדת “שיפודי הגפן” וכיוון שהיה יום שני אותו יום, יום הבר מצוות (כל שני וחמישי, כן?) זכינו לאכול ביחד עם משפחה חרדית שחגגה בר מצווה לבן. היה שמח. שמח מאד.

משם המשכנו לשוטט בשוק מחנה יהודה המיתולוגי.

 

 

איזה שוק מהמם!

ועכשיו המתכון המתבקש הוא למעורב ירושלמי. סילבופלה:

500 גרם שוארמה הודו חתוכה לקוביות

500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות

250 גרם כבד עוף

250 גרם לבבות עוף

המהדרין מוסיפים גם טחול- אבל לי יש את הגבולות שלי, והטחול מחוץ לצלחת שלנו היום.

מתחילים בצליית הכבד והלבבות.

זו פעולה שנעשית לא רק מטעמי כשרות, אלא כדי שהכבד והלבבות לא יגירו דם לתוך הבשר.

את כל הבשר, כולל הכבד והלבבות הצלויים מערבבים עם 2-3 כפות שמן זית, בצל פרוס, כורכום, כמון, מלח, קארי, פלפל ובהרט.

 

מחממים היטב היטב מחבת כבדה. כשהמחבת חמה לגמרי, מכניסים את הבשר למחבת ומצפים לשמוע תסססססססססססס….זה סימן שהמחבת חמה מספיק והיא מגיבה בשמחה לכניסת הבשר. כעבור מס’ רגעים בוחשים, מכסים במכסה ומבשלים על אש גבוהה עוד 10 דקות.

אפשר להגיש באופן הבא:

לקחת פיתה, להפריד אותה לשני עיגולים דקים.

לחמם מעט שמן זית במחבת ולהניח את עיגול הפיתה עד שישחים. להוציא מהמחבת ולפזר מלח.

למלא את הפיתה במעורב הירושלמי ברוחב לב, לקפל לחצי ולאכול בהנאה רבה.

Did you enjoy this article?

השארת תגובה