פרומו:
פורסים חצילים לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ. מברישים משני הצדדים במעט מאד שמן, וממליחים.
מניחים בחלק העליון של התנור, תחת הגריל עד להשחמה קלה.
מערבבים בקערה בשר טחון, ביצים, תפוח אדמה מגורר, בצל קצוץ ופירורי לחם (ע”ע “הקציצה המושלמת“) מתבלים במלח ובפלפל שחור.
יוצרים קציצות מאורכות. מספר פרוסות החציל ומספר הקציצות צריך להיות זהה.
מניחים קציצת בשר על פרוסת החציל ומגלגלים.
מסדרים בצפיפות בתבנית. הקיפול של החציל פונה למטה כדי שהחציל לא יפתח בזמן האפיה.
מערבבים בקערה קופסת רסק עגבניות, כף אבקת מרק עוף, מלח, פפריקה ושום. מדללים עם כ- 2 כוסות מים ויוצקים את הרוטב מעל החצילים.
מכסים את התבנית בנייר כסף.
אופים בתנור ב- 200 מעלות במשך כשעה וחצי עד שעתיים.
ובקיצור ולעניין:
גלילות חצילים ממולאות בבשר:
4 חצילים פרוסים לאורכם עובי כל פרוסה כחצי ס”מ.
1/4 כוס שמן להברשת החצילים
למלוי:
500 גרם בשר בקר טחון
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
תפוח אדמה גדול מגורר דק
2 בצלים קצוצים דק
מלח, פלפל שחור
לרוטב:
קופסת רסק עגבניות קטנה
כפית שום כתוש
כפית פפריקה
כף אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור
כשתי כוסות מים
אופן ההכנה:
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ. מברישים משני הצדדים מעט שמן, וממליחים.
מניחים בחלק העליון של התנור, תחת הגריל עד להשחמה קלה.
מערבבים בקערה בשר טחון, ביצים, תפוח אדמה מגורר, בצל קצוץ ופירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל שחור.
יוצרים קציצות מאורכות. מספר פרוסות החציל ומספר הקציצות צריך להיות זהה.
מניחים קציצת בשר על פרוסת החציל ומגלגלים.
מסדרים בצפיפות בתבנית. הקיפול של החציל פונה למטה כדי שהחציל לא יפתח בזמן האפיה.
מערבבים בקערה קופסת רסק עגבניות, כף אבקת מרק עוף, מלח, פפריקה ושום. מדללים עם כ- 2 כוסות מים ויוצקים את הרוטב מעל החצילים. מכסים את התבנית בנייר כסף.
אופים בתנור ב- 200 מעלות במשך כשעה וחצי עד שעתיים.