ופל בלגי

ופל בלגי

תכירו: זהו המכשיר להכנת ופל בלגי:

 

מחברים את המכשיר לחשמל.

נדלקת נורה אדומה.

בעוד כמה דקות המכשיר יתחמם ואז תידלק הנורה הירוקה. אז אפשר יהיה לצקת את הבלילה.

אז עד שיתחמם מכינים את הבלילה:

מתכון לופל בלגי או לפנקייק

כוס קמח תופח

כוס חלב

ביצה

2 כפות סוכר

3 כפות שמן קנולה

כף תמצית וניל

 

מערבבים היטב את הבלילה, וממתינים עד שהנורה האדומה תיכבה ותידלק במקומה הנורה הירוקה.

יוצקים את הבלילה לשקעים. לא ממלאים לגמרי כי היא מתרחבת ותופחת עוד קצת.

סוגרים את המכשיר, ועכשיו ממתינים שוב שהנורה האדומה, שהחלה לדלוק תתחלף לנורה הירוקה. ממש כמו רמזור.

כשנדלקת הנורה הירוקה- הוופלים מוכנים.

אפשר להגיש עם רוטב שוקולד, סירופ מייפל…אבל אצלנו בבית הכי אוהבים לאכול את זה עם הסוכר הדק-דק של סוגת.

ולפינת היצירה:

 

ולסיום אחת קטנה:

המצ’יסטה, תלמידת כיתה ו’, חוזרת מביה”ס ומדווחת על סדנה למניעת עישון שהתקיימה בביה”ס- כי הרי ידוע שבכיתה ו’ ילדים מעשנים כבד…

“אמרו שעישון נרגילה שווה לעישון של 7 סיגריות!” היא מסכמת את עיקרי הידע שלמדה, ומגיעה למסקנה המתבקשת: ” הרבה יותר משתלם וחסכוני לעשן נרגילה”.

Did you enjoy this article?

השארת תגובה