מאפינס דובדבנים

מאפינס דובדבנים

בשעה חמש אחר הצהריים אני מבקשת מהמצ’יסטה שנשחק בכאילו. בכאילו שאני מלכת אנגליה והיא מוזמנת אלי לתה של חמש אחר הצהריים. “אני אכבד אותך בכריכוני מלפפונים קטנים ובמאפינ’ס דובדבנים חמודים ורכים, כדאי לך- יהיה נחמד” אני מבטיחה לה. אניד בלייטון השפיעה עליי קשות.

אבל היא מגלגלת עיניים.

“אמא!” היא מודיעה לי “אני יורדת לשחק עם החברים שלי. תתגברי”.

:D

;)

אבל כשהיא שבה הביתה אני ממתינה לה עם סעודת פייב אוקלוק טי, כנהוג אצלנו בממלכה המאוחדת, רק שהתה הוא תה קר.

צילום: מצ’יסטה גזית

צילום: מצ’יסטה גזית

“את מקרה אבוד” היא אומרת לי

“תקראי כבר את השביעיה הסודית” אני מפצירה בה.

ואני שואלת אתכם: המסורת הזו שלהם היא יפהפיה או שהיא יפהפיה? אני לא מבינה למה לא השכלנו, תחת שלטון המנדט הבריטי, לנכס מהם כמה דברים טובים, כמו את המנהג החביב “פייב אוקלוק טי”. כל הזמן היינו עסוקים בלהתמרד ובלהקים מחתרות. לא חראם*?

 

הנסיכה מתרגלת את הפוזה המלכותית…

…ודקה אחר כך חוזרת למקורותיה הישראליים…

אז מאפינס דובדבנים. זהו העניין שלשמו התכנסנו היום.

הדובדבנים עכשיו בשפע- עסיסיים, מתוקים ויפים. המאפינס יוצאים רכים ונפלאים. אפשר לחילופין להכניס את הבלילה לתבנית גדולה ולאפות עוגה.

אבל אנחנו עוד תקועים בעידן המאפינס.

מגלענים 1/2 2 כוסות דובדבנים ומשרים אותם ברבע כוס קוניאק (אפשר גם בליקר דובדבנים, שרי או כל אלכוהול אחר), 2 שקיות סוכר וניל ו 1/4 כוס סוכר.

הדובדבנים סופגים את הסוכר ומפרישים נוזלים, וזה מצויין.

מכניסים לקערת המערבל 100 גרם חמאה רכה, 1 כוס סוכר ו 2 ביצים. מערבלים עד לקבלת קרם בהיר ויציב.

מוסיפים 2 כוסות קמח תופח. מסננים את הדובדבנים מהנוזלים שלהם ומודדים כוס מנוזלי המשרה. מוסיפים לתערובת ומערבלים היטב. (אם אין כמות מספיקה של נוזלים- מוסיפים חלב).

מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים ביד.

משמנים תבנית שקעים או תבניות קטנות למאפינס וממלאים בבלילה

אופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה.

העתק- הדבק ושמור:

מאפינס דובדבנים (כ-20 יחידות):

1/2 2 כוסות דובדבנים טריים מגולענים

1/4 כוס קוניאק/וויסקי/ליקר

2 שקיות סוכר וניל

1/4 כוס סוכר

להשרות את הדובדבנים באלכוהול, סוכר וניל וסוכר כשעתיים לספיגת טעמים ולהפרשת נוזלים.

100 גרם חמאה רכה

2 ביצים

כוס סוכר

בקערת המערבל להקציף לקצף בהיר ויציב

לסנן את הדובדבנים ולשמור כוס מנוזלי ההשרייה. אם לא הופרשה כמות מספקת של כוס: להשלים לכוס נוזלים עם חלב/מיץ תפוזים

2 כוסות קמח תופח

כוס מנוזלי המשרה

להוסיף לתערובת ולערבל היטב

להוסיף את הדובדבנים לערבול ידני

להעביר לתבנית שקעים משומנת ולאפות כחצי שעה בחום של 200 מעלות.

 

 

חופשה נעימה ובטוחה לכל ההורים והילדים, הגננות, המורים והמורות.

 

Did you enjoy this article?

תגובה אחת

  1. הדסה הגב

    המתכון נראה נפלא, השאלה אם יעבוד גם עם דובדבנים חמוצים?

השארת תגובה