מרק סיני חמוץ חריף

מרק סיני חמוץ חריף

החורף ממשמש ובא. וכן, שומעים עד לכאן את צהלות השמחה של כולכם.

תסלחו לי שאני מעכירת שמחות, אבל החורף הוא לא בדיוק כוס התה שלי. אני מחובבי הקיץ. כן,כן – חמסין, חום, בלגן: זו אני. בחורף אני דועכת לי לאיטי, וכל טיפת גשם נוספת גורמת לי לשקול בחיוב נטילת ציפרלקס.

בנוסף להכל, חורף משמעותו עבורי סינוסים סתומים. שלוש פעמים במהלך החורף אני מוצאת את עצמי זוחלת לעבר מרפאתו של רופא המשפחה שלי ובפי ארבע מילים בודדות: “זינאט. 500 מ”ג, בבקשה” אחר כך אני צונחת לי בדרמטיות על שולחנו באופן שיכול לזכות אותי באוסקר. ד”ר ח’ תמיד מתרשם מגודל הדרמה. לזכותו ייאמר, שהוא איננו משתייך לאסכולה הסולדת מאנטיביוטיקה, והוא נוטה למלא אחר מבוקשי בו מקום.

גוד בלס הים.

לפני כמה שנים נסעתי לאנגליה בעיצומו של החורף. טיילנו ב 2 מעלות צלזיוס. היה קרררררררררר

בזמן שחרשנו את אוקספורד סטריט לאורכו ולרוחבו מצאנו מסעדה תאילנדית (או שמא היתה זו סינית?) מהירה, שבה הסועדים יושבים לאכול ביחד על שולחן ארוך ומשותף, כמו בקיבוץ. מצא חן בעיניי הקונספט השיתופי. הזמנתי לי מרק חמוץ חריף, אבל שום דבר לא הכין אותי לחריפות- אש של המרק הזה. עשן סמיך יצא לי מהאוזניים ואני מוכנה להישבע שהעיניים שלי פמפמו בחוריהן ע”פ קצב פעימות הלב שלי. בחריפות כזו טרם התנסיתי. הבעייה עם אוכל חריף זה שאתה מצד אחד רוצה להפסיק, לקפוץ ראש לתמזה ולמות במקום, ומצד שני אתה לא יכול להפסיק, כמו נרקומן. אני המשכתי לאכול את המרק תוך שעיניי ואפי זולגים, לשוני צורבת מכאב, העלתי תוך שניות את חום גופי ל 42 מעלות , התפשטתי כמעט לגמרי אבל בבת אחת נפתחו לי הסינוסים, ויכולתי להריח ולנשום את לונדון במשך כל הימים הבאים.

וידאו אילוסטרציה קצר להמחשת הרגע:

ולונדון כפי שנראתה בעיניי לאחר פתיחת הסינוסים:

ובחזרה למרק. לפני יומיים שיחזרתי את המרק הזה בבית, במהדורת חריף לייט וההצלחה היתה רבה. וחשבתי לי, למה שלא אשתף אתכם בחוויית המרק הזו? אז אם שרדתם עד כאן מגיע לכם פרס. אני מתנצלת מראש בפני כל מי שהגיע הנה בעקבות חיפוש בגוגל “מרק סיני חמוץ חריף”, והיה צריך לעבור את כל הסאגה הזו רק בשביל המרק;)

להלן המתכון:

קלי קלות להכין אותו. הבסיס הוא מרק עוף שאותו אני מכינה בסיר גדול מיד עם פרוץ החורף, מקפיאה בקופסאות ומחדשת את המלאי כל שבועיים בערך.

מוסיפים למרק המתחמם חומץ אורז, רוטב סויה, סוכר וצ’ילי קצוץ.

 

ומביאים לרתיחה

קוצצים כרוב, פטריות, בצל ירוק. מוסיפים גם חופן נבטים

מוכן!

 

 

מתכון למרק חמוץ חריף (4 מנות)

מרתיחים ליטר מרק עוף בסיר. מוסיפים למרק:

1/4 כוס סויה

1/4 כוס חומץ אורז

2 כפיות סוכר

4 טבליות צ’ילי קפוא

 

כשהמרק רותח מוסיפים את הירקות הבאים:

3 גבעולי בצל ירוק קצוץ

1/4 כרוב, פרוס לרצועות דקות

5 פטריות שמפיניון פרוסות

חופן נבטים

מבשלים את הירקות רק 2 דקות עם המרק, כדי לשמור אותם פריכים ומסירים מהאש.

 

ערך תזונתי:

מנת מרק חמוץ חריף = 2 מנות זינאט 500 מ”ג.

לבריאות.

המתכון התפרסם במאקו אוכל.

Did you enjoy this article?

3 תגובות

  1. יוסף ישעיהו הגב

    אני מאד אוהב מרקים וגם אוכל כשר סיני אפשר לגוון יש הכל בארץ בהכשר טובים אז לשחרר מתכונים
    למרק הסיני אפשר למתן את החריפות לפי הטעם מעניין

  2. רעות הגב

    אשמח לקבל את המתכון של הציר מרק עוף,,שהשתמשת בו להכנת המרק הסיני תודה

  3. משה יעקובי הגב

    כל כך בא לי על המרק הזה
    הכנתי בדיוק כמו שנאמר
    יצא גדול
    טוב יצא גם חריף אולי כי הערכתי 4 קוביות צילי = 3 פלפל צילי
    🙂
    תודה רבה, מעולה
    תמשיכי ככה

השארת תגובה