יש הרבה גרסאות לתבשיל הקובה, אבל העקרון בכולם הוא זהה: קציצה על בסיס סולת ממולאת בבשר ומבושלת במרק. אני מכינה את הקובה במרק חמצמץ שמורכב מעלי סלק.
מתחילים בהכנת המרק: שוטפים טוב טוב 2 חבילות גדולות של עלי סלק וקוצצים אותם.
בסיר גדול מאד, מטגנים בצל קצוץ, ומוסיפים את עלי הסלק. מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה, 2 כפות אבקת מרק עוף, מוסיפים קופסת רסק עגבניות גדולה ומערבבים. מוסיפים מים עד לכיסוי הירק, ומכסים. ממתינים לרתיחה.
בנתיים מכינים את הקציצות:
מערבבים בקערה 600 גרם סולת, כפית גדושה מלח ושתי כוסות מים מהברז. לשים בידיים עד קבלת תערובת גמישה. מניחים בצד.
מכינים את המילוי: מערבבים 500 גרם בשר בקר עם בצל קצוץ, צרור כוסברה קצוצה, מלח, פלפל, מעט שמן זית
מכדררים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג (כ- 20 כדורים)
תערובת הסולת עכשיו התגבשה, ומכינים ממנה גם כדורים, קצת יותר גדולים מכדורי הבשר
עכשיו ממלאים את קציצות הסולת באופן הבא:
לוקחים כדור סולת, ומשטחים אותו לעיגול בתוך היד
מניחים במרכז העיגול כדור בשר
ומתחילים לסגור את בצק הסולת מסביב לכדור
באופן הזה מכינים את כל הקציצות
כשהמרק רותח, מכניסים בזהירות את כל הקציצות לסיר.
מבשלים שעה ומתענגים
ובקיצור:
מרק קובה
לרוטב:
בצל קצוץ
3 כפות שמן
2 חבילות עלי סלק שטוף וקצוץ
2 כפות אבקת מרק
קופסת רסק עגבניות
מלח, פלפל, פפריקה
7-8 כוסות מים
מטגנים את הבצל, מוסיפים את עלי הסלק הקצוצים, את רסק העגבניות ואת שאר התבלינים, מכסים במים ומשאירים לרתיחה.
למעטפת הקציצות
600 גרם סולת
כפית מלח
2 כוסות מי ברז
בקערה עמוקה מערבבים את הסולת, מלח ומים ולשים לתערובת גמישה. משהים 10 דקות למנוחה, ואח”כ יוצרים כדורים בגודל אגרוף בעזרת ידיים רטובות.
למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון
בצל קצוץ
צרור כוסברה שטופה וקצוצה
מעט שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. יוצרים קציצות בגודל של כדורי פינג- פונג.
לוקחים ביד כדור בצק, משטחים אותו. מניחים במרכזו כדור בשר ומתחילים לסגור את הבצק עליו עד שנוצר כדור סגור.
את כל הקציצות מניחים בתוך המרק הרותח וממשיכים לבשל כשעה.