“אוכל סיני”- הוא אחד האהובים אצלנו בבית. יש לנו מדד אבסולוטי אחד על פיו אנחנו יודעים אם מסעדה סינית מסויימת שווה משהו -וזה מראהו של מרק התירס שלה.
יש מסעדות, שמרק התירס נראה דלוח, חיוור ודליל- ואז אין סיכוי שניגע בשאר האוכל. כי אם במרק התירס נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הנודלס?
אצלי במטבח, ערכתי נסיונות רבים כדי להגיע למרק תירס ראוי, כזה שהיינו מוכנים לאכול בחוץ. הסוד לצבע הצהוב הוא כמובן לא בצבע מאכל כי אם בכורכום, הצבע מהטבע. על המרקם אחראי היחס של תירס: נוזל לטובת התירס. אבל למה לדבר- תתחילו לעבוד:
לוקחים 5 קלחי תירס טריים ויפים
מעמידים אותם בדום מתוח על קרש חיתוך, ובתנועה ארוכה, מלמעלה למטה מגרענים אותם בעזרת סכין חדה.
מ- 5 קלחי תירס גדולים יוצא כ- 750 גרם גרגרי תירס
כמובן שניתן לקצר תהליכים ולפתוח 2 קופסאות תירס בשימורים, או לחילופין- שקית של גרגרי תירס קפואים. הכל הולך.
מטגנים עד להזהבה בצל קצוץ אחד
ומוסיפים את גרגרי התירס לסיר. מוסיפים מיד 2-3 כפיות סוכר, 2 כפות סויה, כפית כורכום בשביל הצבע, מלח ופלפל ומערבבים היטב
מוסיפים קופסת שימורים של מי קוקוס (אפשר גם חלב קוקוס- אך הוא עשיר יותר בקלוריות)
וליטר מרק עוף (ציר או ליטר מים רותחים מעורבבים עם כף גדושה של אבקת מרק)
מערבבים ומבשלים כחצי שעה עד שגרגרי התירס מתרככים
מערבבים בקערה 2 כפות גדושות קורנפלור עם 1/2 כוס מים קרים
מוסיפים את תמיסת הקורנפלור לסיר הרותח ומערבבים היטב עד להסמכה.
מכבים את האש ומקררים מעט. בעזרת מוט בלנדר טוחנים את המרק למרקם גס. מוכן.
מרק תירס
1 בצל קצוץ
5 קלחי תירס מגורענים/ 2 קופסאות תירס בשימורים/ שקית קפואה של גרעיני תירס
2-3 כפיות סוכר
2 כפות סויה
1 כפית כורכום
קופסת שימורים של מי קוקוס/ חלב קוקוס
ליטר מרק עוף
מלח ופלפל
2 כפות גדושות קורנפלור
חצי כוס מים קרים.
מטגנים בצל קצוץ ומוסיפים גרעיני תירס לסיר. מערבבים מיד סוכר, סויה, כורכום, מלח ופלפל ומוסיפים קופסת מי קוקוס וליטר מרק עוף. מבשלים חצי שעה. מערבבים היטב בקערה נפרדת חצי כוס מים קרים עם 2 כפות קורנפלור. מוסיפים למרק הרותח תוך ערבוב מתמיד. מסירים מהאש. מקררים מעט וטוחנים בעזרת מוט בלנדר עד מרקם גס. אפשר להגיש עם בצל ירוק קצוץ.