תכירו, זוהי טפיוקה:
נעים מאד.
רבי ויקיפדיה מלמד אותי כי מקורה של הטפיוקה הוא משורש מניהוט מיובש שגדל בברזיל.
ושהטפיוקה היא בעצם תוצר הלוואי שמופק מהשורש כשמפיקים ממנו קמח פארופה.
הטפיוקה היא עמילן חסר טעם, היא נטולת גלוטן אך יש לה שם סופיסטיקייטי שכזה, לא?
כשמבשלים טפיוקה, מופרש העמילן תוך כדי בישול והמרקם הופך להיות צמיגי- רירי. גיליתי שיש אנשים שמגיבים לזה ב”איכס” וחלק מגיבים ב”יאמי”.
אני שייכת לטים “יאמי” .
פודינג טפיוקה.
מרתיחים 6 כוסות מים
כשהמים רותחים מוסיפים כוס טפיוקה ובוחשים היטב, כ- 20 דקות
מתחילים להתקבל גרגרים בצבע שקוף
מוסיפים :
כוס סוכר
כפית הל טחון
1 כפית מלח
מי ורדים/ מי זהר/ תמצית שקדים כל אחד ע”פ טעמו.
וממשיכים לבחוש
מוסיפים פחית חלב קוקוס
מביאים לרתיחה
ומכבים את האש
מעבירים לקרור
אוכלים קר, אפשר בתוספת לסלט פירות
ואפשר גם בלי.