זהו חטיף מתוק, קטלני וממכר, פשוט וקל להכנה של קרין גורן.
חברתי יהודית מלכיאלי מעדכנת אותי שבארה”ב מכונה הממתק הזה cracker jack
תודה יקירתי.
מה שיפה בהכנה, זה שיש אפקטים מלהיבים שיעניינו ילדים קטנים:
מכינים פופקורן בסיר (2 כפות שמן קנולה ו100 גרם גרגרי פופקורן)
מכסים את הסיר. איך יודעים שמוכן? כמו בטכניקה של שמירת מרחק מהאוטו שלפנייך: כשההתפוצצויות של הפופקורן מתחילות להרגע מתחילים לספור אחרי ההתפוצצות האחרונה “21…22…” ואם רק אחרי כן נשמע פיצוץ קל- סימן שמוכן. מכבים את האש.
מעבירים את הפופקורן לקערה גדולה.
מכינים בסיר גדול את הקרמל:
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס דבש
כפית מיץ לימון
כפית מלח
כפית תמצית וניל
בוחשים היטב עד שכל הסוכר החום נמס
ועכשיו לחלק המרגש של האפקטים: מוסיפים לסיר כפית אבקת סודה לשתייה.
ובוחשים היטב
סודה לשתייה+קרמל = הר געש!
הכל תופח ומבעבע ולכן חייבים לעשות זאת בסיר גדול.
נו, זה קטע ריגושי כזה.
מכבים את האש ושופכים את הקרמל הגעשי על הפופקורן
ובוחשים היטב עד שכל גרגרי הפופקורן מצופים בקרמל. זהירות- זה רותח! (מרתה סטיוארט, אמי היקרה מייעצת תמיד להכין קערת מי קרח בצד כשמתעסקים עם קרמל, על כל צרה).
שופכים את הכל על תבנית אפייה שטוחה, מרופדת בנייר אפייה ומשטחים את כל הפופקורן. ממתינים עד שהכל יתייבש היטב ויתקרר.
בתאבון