זוהי ארוחת החג המסורתית שלנו בערב יום העצמאות. הולך מעולה עם טקס הדלקת המשואות.
יום קודם, אני משרה 500 גרם גרגרי חומוס במים קרים. בכל פעם שעולה קצף קל על פני המים מחליפים את המים (כדי להימנע מריח לוואי).
במהלך יממה, הגרגרים תופחים.
מסננים את גרגרי החומוס וטוחנים אותם במעבד מזון. מוציאים ומניחים בקערה גדולה.
טוחנים גם 3 שיני שום, בצל, וכוסברה ומוסיפים לגרגרי החומוס הטחונים.
מוסיפים כפית אבקת אפייה 3 כפות קמח ומלח. מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ונותנים לעיסה לנוח במקרר כחצי שעה.
בזמן הזה אפשר להכין את הסלטים הנילווים לפלאפל: סלט עגבניות, סלט כרוב, מלפפונים בתחמיץ וטחינה כמובן.
מחממים שמן עמוק. ובינתיים יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
משתדלים לדחוס אותם כדי שלא יתפרקו בטיגון. כשהשמן חם מטגנים את הכדורים עד שהם משחימים.
ובקיצור ולעניין:
פלאפל (35 כדורים)
500 גרם חומוס יבש
בצל
3 שיני שום
צרור כוסברה
כפית אבקת אפייה
3 כפות קמח
מלח
1. להשרות את גרגרי החומוס במים קרים במשך 24 שעות. יש להחליף את המים למים נקיים בכל פעם שעולה קצף לבנבן על פני המים.
2. לסנן ולטחון את גרגרי החומוס במעבד מזון. להוציא לקערה גדולה.
3. לטחון כוסברה, בצל ושום במעבד מזון ולהוסיף לחומוס הטחון.
4. להוסיף מלח, אבקת אפייה וקמח ולערבב היטב.
5. לכסות בניילון נצמד ולהשהות לחצי שעה.
6. ליצור כדורים דחוסים בגודל כדורי פינג פונג.
7. לטגן בשמן עמוק.
סלט עגבניות
6 עגבניות קצוצות
3 שיני שום קצוצות
צרור כוסברה
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
סלט כרוב
1/2 כרוב פרוס לפרוסות דקות
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
מלפפונים בתחמיץ
10 מלפפונים טריים פרוסים לעיגולים
1/2 כוס חומץ תפוחים
1/2 כוס מים
3 כפיות סוכר
כף מלח
שמיר קצוץ
2 שיני שום קצוצות
בסיר קטן מחממים חומץ, מים וסוכר עד רתיחה. יוצקים מעל המלפפונים ומערבבים עם יתר החומרים.
טחינה
במעבד מזון:
כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
צרור כוסברה
2 שיני שום
מלח
מפעילים את מעבד המזון ויוצקים מעט מים עד לסמיכות הרצויה.
ולתפארת מדינת ישראל!
את התמונות הבאות צילמתי מהרמפה בהר הרצל בטקס שלפני שנתיים. אני פריקית של הטקס הזה :
חג עצמאות שמח.