המתכון לקיש בטטה הזה, לקוח מחוברת “על השולחן” שהופקה בשיתוף עם תנובה לקראת שבועות. המתכון הוא של שי לי ליפא- אנג’ל, והוא מתכון מעולה.
הנה טיזר קטן:
מתחילים.
להכנת הבסיס: מעבדים במעבד מזון את הקמח, חמאה, ביצה, מלח ו 3 כפות מים.
עד היווצרות תערובת פירורית.
מוציאים את העיסה הפירורית ומעבדים מעל משטח מקומח לכדור.
מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של 30 ס”מ, ומרפדים את התחתית והשוליים של תבנית משומנת. (אני השתמשתי בתבנית פאי קטנה יותר ובעוד 4 תבניות קטנות אישיות). מעבירים למקפיא לשעה.
אופים את בסיס הקיש בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד הזהבה. מצננים מעט.
להכנת המלית: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים בטטה ומקפיצים על להבה בינונית כ- 7 דקות עד הזהבה.
מעבירים לקערה.
מניחים על בסיס הקיש האפוי את טבעות גבינת הפרומעז
ומפזרים מעל את הבטטה.
בקערה נפרדת מערבבים את השמנת לבישול עם 3 הביצים הטרופות, מלח ופלפל, ויוצקים מעל הבסיס.
אופים 30- 35 דקות עד הזהבה
קיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים:
חומרים לתבנית פאי בקוטר 20 ס”מ:
280 גרם (2 כוסות) קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
3 כפות מים קרים
למלית:
50 גרם חמאה
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1 גליל גבינת “פרומעז” חתוכה לטבעות בעובי של 1 ס”מ
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 0/0 10
1/3 כוס צנוברים קלויים
2 כפות עירית קצוצה
3 ביצים טרופות
מלח ופלפל
להכנת הבסיס: מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק עד להיווצרות תערובת פירורית. מוציאים את העיסה הפירורית ומעבדים מעל משטח מקומח לעיגול.
מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של 30 ס”מ, ומרפדים את התחתית והשוליים של תבנית משומנת. מעבירים למקפיא לשעה.
אופים את בסיס הקיש בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד הזהבה. מצננים מעט.
להכנת המלית: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים בטטה ומקפיצים על להבה בינונית כ- 7 דקות עד הזהבה.
מעבירים לקערה.
מניחים על בסיס הקיש האפוי את טבעות גבינת הפרומעז, מפזרים מעל את הבטטה.
בקערה נפרדת מערבבים את השמנת לבישול עם 3 הביצים הטרופות, מלח ופלפל, ויוצקים מעל הבסיס.
אופים 30- 35 דקות עד שהקיש זהוב ויציב.