אחד המאכלים הביתיים המנחמים ומחממי הבטן הם ללא ספק קציצות מבושלות ברוטב. כדי להגיע למרקם מושלם של קציצה מבושלת ברוטב עשיתי דוקטורט. אני מוכנה לחלוק עמכם את הנוסחה לקציצה המושלמת כדי שתהנו גם אתם מקציצות נהדרות: רכות ועסיסיות. הקציצות האלו הולכות עם כל רוטב- רוטב עגבניות, רוטב חמוץ מתוק והפעם, לכבוד ט”ו בשבט, גם עם רוטב מתקתק של פירות יבשים.
כל עוד שומרים על היחס הנכון: בשר- ביצים- פירורי לחם- בצל ותפוח אדמה מובטחות לכם קציצות מושלמות!
להכנת הרוטב:
בסיר גדול וכבד מזהיבים 500 גרם בצלצלים קטנים
מוסיפים לסיר חבילת שזיפים מיובשים מגולענים וחבילת משמשים מיובשים שקצצנו גס
מאדים ביחד עם הבצל כ- 5 דקות.
מוסיפים לסיר ליטר ציר מרק עוף (או מים רותחים+ כף גדושה אבקת מרק עוף), כוס יין אדום וגם מקל קינמון.
נותנים לרוטב לרתוח ובינתיים מכינים את הקציצות:
מערבבים 500 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים דק
תפוח אדמה מגורר
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור
מכדררים כדורים, ואם רוצים שהם יהיו אחידים ומושלמים, אפשר להשתמש בכף גלידה
כשרוטב הפירות היבשים רותח, מכניסים בזהירות את הקציצות לסיר ומבשלים ביחד כשעה.