כשהשתתפנו בסדנה ב “אנינים” בחודש שעבר, למדנו מהשפית מירב פוריץ להכין רביולי טריים. הם יצאו כל כך מעולים שלמחרת הכנתי אותם לילדים שלי שציינו אותם לשבח פה אחד, אירוע נדיר. ולכן הכנתי אותם עוד כמה פעמים מאז עם טריק סודי המהווה קיצור דרך משמעותי שיחשף בהמשך המהדורה.
ככה הם נראו בסדנה:
בסדנה הכנו את הרביולי מבצק טרי והשתמשנו במכונת פסטה:
אבל בבית אני החלטתי לקצר תהליכים והשתמשתי בבצק הפסטה החדש של מעדנות, שאפשר לקנות בסופר והרביולי יצאו מעולים לא פחות.
מתחילים מהכנת המילוי:
הכנת המילוי:
2–3 בטטות גדולות עטופות נייר אלומיניום אפויות בתנור לרכות מלאה (200 מעלות כ45 דקות).
את הבטטות האפויות מקלפים, מועכים ומוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט ובזיליקום טרי.
ו 2 בצלים קצוצים דק שטגנו במעט שמן זית.
וכן 100 גרם גבינה קשה מגוררת (קצ`קבל)
הרוטב: מחממים בסיר שמן זית ומשחימים בו את הבצל, מוסיפים את רסק העגבניות, המים, היין ואת התבלינים, למעט חלב הקוקוס ומבשלים 15 דקות.
חומרים לבצק הפסטה:
500 גרם קמח דורום
5 ביצים גדולות
2 כפות שמן זית
או בדרך הקלה: שימוש בבצק פסטה מוכן ומרודד של מעדנות.
מעבירים את חומרי הבצק למעבד מזון עד לקבלת בצק הומוגני. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעה.
מקמחים את משטח העבודה בקמח ובסולת
פותחים את הבצק ע”י מכונת פסטה
מניחים עלה פסטה ומעליו המילוי
ומכסים בעוד עלה פסטה
קורצים עיגולים ע”י מייקד
ומהדקים היטב את השוליים
מניחים את הרביולי בתבנית מרופדת בנייר אפייה זרוייה בסולת. בשלב הזה ניתן להכניס את הרביולי להקפאה ולבשל במועד מאוחר יותר.
ובמסגרת פינת הגאון:
מבשלים במים רותחים במשך 8 דקות
לפני ההגשה מחממים את הרוטב במחבת רחבה ומוסיפים חלב קוקוס ואת הרביולי המבושלים ומבשלים ביחד 2 דקות.
ובגירסה הביתית:
קופי פייסט:
רביולי במילוי בטטות צלויות ברוטב רוזה
חומרים לרוטב הרוזה:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
1 קופסה גדולה עגבניות מרוסקות
1 כוס מים
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל, מעט סוכר
עלים מ- 4 גבעולי בזיליקום טרי
פחית חלב קוקוס
1 כוס צנובר קלוי
אופן ההכנה:
מחממים בסיר שמן זית ומשחימים בו את הבצל, מוסיפים את כל שאר החומרים למעט חלב הקוקוס ומבשלים 15 דקות. לפני ההגשה מחממים את הרוטב במחבת רחבה ומוסיפים חלב קוקוס ואת הרביולי המבושלים ומבשלים ביחד 2 דקות.
חומרים לבצק הפסטה:
500 גרם קמח דורום
5 ביצים גדולות
2 כפות שמן זית
מעבירים את חומרי הבצק למעבד מזון עד לקבלת בצק הומוגני. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעה.
חומרים למילוי בטטה:
2-3 בטטות גדולות עטפות בנייר אלומיניום אפויות בתנור לרכות מלאה (כשעה בתנור ב- 200 מעלות).
2 בצלים קצוצים דק מטוגנים במעט שמן זית
מלח, פלפל, אגוז מוסקט ובזיליקום טרי
קולפים את הבטטות ומערבבים בקערה עם תבלינים ובזיליקום.
הכנת הרביולי:
מקמחים את משטח העבודה בקמח ובסולת
פותחים את הבצק ע”י מכונת פסטה, מניחים עלה פסטה ומעליו המילוי ומכסים בעוד עלה פסטה.
קורצים עיגולים ע”י מייקד, מהדקים היטב את השוליים ומניחים בצד בתבנית מקומחת עד הבישול.
מחממים סיר עם מים לרתיחה ומבשלים בו את הרביולי במשך 8 דקות עד שמוכן ומעבירים לרוטב.
בתאבון!