רול ירקות מדפי אורז

רול ירקות מדפי אורז

זהו אחד המתכונים המוצלחים שטעמנו לאחרונה והסכמנו עליו בפה אחד (מלא ברול)

רותי הכינה לנו באותו ערב את הרולים האלו, וסיפרה שהיא קיבלה את המתכון מנטלי שמספקת לנו מתכונים בטוחים. התמוגגנו כולנו מהרולים הללו וסיכמנו שזה מתכון שראוי לפוסט מושקע. אני מקיימת את ההבטחה.

המצרכים (לכ- 30 רולים):

חבילת דפי אורז

1/2 כוס סויה

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס חומץ רגיל

1/2 קילו פילה דג סלמון טרי

צרור עלי כוסברה

רבע כרוב ירוק

חופן גדול של נבטים

4 עלי חסה

4 בצלים ירוקים

2-3 גזרים

שעועית רחבה (כחמש יחידות)

 

מתחילים בהכנת רוטב טריאקי. מערבבים בקערה את החומץ+ סויה+ סוכר חום

תורו של הטריאקי יגיע. בינתיים שיחכה בצד.

לוקחים נתח יפה של דג סלמון

ומניחים אותו על מחבת לוהטת. לא צריך שמן- יש לו משלו.

מטגנים אותו כחמש דקות על כל צד. בסוף הטיגון שופכים את כל השומן שהפריש. אחר כך שופכים מעל הדג את רוטב הטריאקי שהכנו קודם, ונותנים לדג ולרוטב להתמזג ביחד עוד כחמש דקות נוספות

. מכבים את האש, מוציאים את הדג ונותנים לו להתקרר, מסננים את הרוטב ושומרים בצד.

מתחילים לטפל בירקות:

חותכים את הגזר לרצועות דקיקות

וממשיכים כך עם כל הירקות

מהכוסברה לוקחים רק את העלים

מערבבים את כל הירקות בקערה גדולה ביחד עם דג הסלמון שהתקרר מעט בינתיים, אותו מפוררים בידיים.

מוסיפים גם 2-3 כפות מרוטב הטריאקי.

תיראו איזו קערה שמחה!

בינתיים ממלאים קערה במים חצי רותחים וחצי מי ברז (שיהיו חמים אך לא שורפים, שניתן לטבול בהם את הידיים בלי שצריך לבקש אחוזי נכות אחר כך).

פורסים מגבת מטבח נקייה על השיש. חשוב שהמרקם שלה יהיה חלק ובלי גולגולים

בקערת המים החמים הזו טובלים בכל פעם דף אורז אחד. טובלים אותו מכל הכיוונים.

דף האורז נהיה לפתע גמיש

ומניחים אותו על המגבת

לוקחים חופן מהמילוי, מניחים במרכז העלה

ומתחילים לגלגל כמו קרפ

מוכן!!!

יש ערימה של חבר’ה על הקרש

תקשיבו, זה טעים בטירוף- טובלים ברוטב הטריאקי ומתענגים על הקלילות והרכות

Did you enjoy this article?

השארת תגובה