או בשמו העברי: מרק משי.
גילוי נאות: הסבתות המרוקאיות החרוצות היו עמלות על הכנת המרק הזה בערך יום שלם: מקלפות את החומוס אחד אחד, מסננות, מסמיכות, טוחנות- ואילו אני מקצרת פה תהליכים, ולכן מותר יהיה לקרוא לו: מרק משי לעצלנים. בכל אופן זה מרק מעולה כי הוא מהווה ארוחה שלמה בצלחת אחת: בשר, ירקות, קטניות ופחמימות.
מתחילים בבשר. אפשר להשתמש בנתח לבישול איטי. אני בחרתי להשתמש בנתח של אנטריקוט מיושן.
קוצצים אותו גס:
וסוגרים אותו בטיגון קצר בתוך סיר גדול וכבד:
בינתיים קוצצים את הירקות: שורש סלרי, עלי סלרי, עגבניות, בצל וכוסברה:
ומוסיפים לסיר. מאדים ביחד עם הבשר:
מוסיפים לסיר חומוס מבושל של סנפרוסט:
וגם עדשים אדומות וירוקות שנשטפו היטב קודם:
מתבלים:
מכסים במים:
סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה כשעתיים:
…כעבור שעתיים טוחנים את המרק טחינת גסה. לאחר הטחינה ניתן להוסיף אטריות דקיקות ולבשל אותן עם המרק.
סוחטים לימון, שמוסיף המון
ואוכלים בתאבון
ובקיצור ולעניין:
מרק חרירה (מרק משי) עם קיצורי דרך
החומרים:
2כפות שמן
קילו בשר בקר (אנטריקוט)
בצל קצוץ
שורש סלרי מגורר
5 גבעולי סלרי קצוצים
5 עגבניות קצוצות
צרור כוסברה קצוצה
חצי שקית חומוס מבושל של סנפרוסט
250 גרם עדשים אדומות
250 גרם עדשים ירוקות
מלח, פלפל
כורכום
2 כפות אבקת מרק עוף
4 ליטר מים
מיץ מלימון אחד
כוס אטריות דקיקות
אופן ההכנה:
קוצצים את הבשר ומשחימים בסיר גדול וכבד. מוסיפים את כל הירקות והקטניות ומאדים ביחד כ- 10 דקות. מתבלים ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כשעתיים. בסיום הבישול טוחנים גס את המרק ומוסיפים את האטריות למרק. מבשלים עד שהן מתרככות. מוסיפים מיץ לימון לפני ההגשה.
בתאבון.