מבצע אווטלנדר: איך להגיע ללוקיישנים של נכריה בסקוטלנד- מדריך מפורט

מבצע אווטלנדר: איך להגיע ללוקיישנים של נכריה בסקוטלנד- מדריך מפורט

סיפור האהבה המופלא של ג’יימי וקלייר מלווה אותי כבר שנים: זה התחיל ב 2013 כשנפל לידיי במקרה הספר “נכרייה”. מדובר היה בספר שקניתי מהמדפים הצדדיים של צומת ספרים, ספר לא מוכר שקיבלתי עליו המלצה מחברתי הבלוגרית, ליזה. הספר לא זז לי מהידיים במשך יומיים. הלכתי איתו, נשמתי איתו, אכלתי איתו, ישנתי איתו כפיות. ההפסקות היחידות שעשיתי בקריאה היו לצרכים קיומיים בלבד. איך שהסתיים הספר- החלקתי לתוך הכפכפים שלי וטסתי לצומת ספרים כדי לקנות את ספר ההמשך- “שפירית בענבר” . שם לקחתי את העותק היחידי, הבודד והבלתי מבוקש ע”י אף אחד שהחזיקו בחנות.

באותה תקופה רק שני הספרים הראשונים, (מתוך סידרה של שמונה ספרים) תורגמו לעברית. כשסיימתי את שפירית, התקשרתי בנשימה עצורה להוצאת “כנרת” ושאלתי מתי יתרגמו את המשך הסידרה לעברית. ענו לי שזה לא יקרה. “אין לסידרה הזו ביקוש” הם הסבירו לי.

בלית ברירה המשכתי לקרוא את הספרים הבאים באנגלית, ובמקביל עשיתי שני דברים- עפתי על הסידרה הזו בבלוג שלי בכל הזדמנות אפשרית וכך הדבקתי בטרפת אווטלנדר את הקוראים שלי. ובהמשך, יצאנו בקמפיין פרטי, אני וחברתי הבלוגרית יעל ענבר, שנדבקה ממני באווטלנדרמניה. בקמפיין ביקשנו מכל מי שסידרת הספרים יקרה לליבה- שתעזור לנו להציף את הוצאת כנרת בבקשות להמשיך לתרגם את הספרים. היתה הענות גדולה מצד הקוראים שלנו אבל בהוצאת כנרת עדיין השיבו לנו בשלילה, למרות ההפצרות.

ואז התחילו לצוץ שמועות על גישושים להפקת סידרת טלוויזיה. עקבתי בדריכות ובהתרגשות גדולה על כל דיווח שקשור לליהוקים. כשסם הוגאן (שבאמת מבטאים את שמו הסקוטי: הו-האן) לוהק לתפקיד ג’יימי פרייזר הוא התקבל מיד בסיפוק ובחיבוק חם ואוהב מהשדולה העולמית שקמה לאווטלנדר. עד הליהוק שלו המעריצות ברחבי העולם עסקו רבות בלדמיין ולפנטז את צורתו וקווי המתווה והמתאר של ג’יימי. דיאנה גבלדון, המכונה בחיבה בקהילה העולמית “Herself”, סיפרה שעד ליהוקו של סם , היא היתה מקבלת בכל יום עשרות איורים, ציורים והצעות לליהוקים של ג’יימי פרייזר מהמעריצות. לאחר שסם לוהק, וג’יימי פרייזר לבש צורה(מהממת ומושלמת) וצבע (ג’ינג’י!) החל להרקם סביבו דבר גדול ומופלא. סם, בנוסף ליופי החיצוני המהפנט שלו- הוא בעל נשמה טובה ולב ענק, ומעריצות הסידרה החלו להתגייס למען המטרות הטובות שהוא קידם.  אחר כך לוהקה קתריונה בלף המקסימה לתפקיד קלייר, וכשכבר היו לנו ג’יימי וקלייר בשר ודם ביד, פנינו שוב עם הקמפיין שלנו להוצאת הספרים. הפעם הם עדכנו אותנו שהספר השלישי יכנס לתהליך תרגום. MISSION ACCOMPLISHED.

הקמפיין הבא היה מול yes. הצפנו את המערכת בבקשה שירכשו את הסידרה, לכשתצא. בהתחלה השיבו לנו שהסידרה כנראה לא תירכש, אבל המשכנו לנדנד, ומה אתם יודעים- זה עבד. אין לי מושג אם בזכות הנידנודים או בזכות כח עליון אחר- אבל מה שחשוב זה, שכיום העונה השלישית כבר משודרת ב yes.

סידרת הטלוויזיה הרחיבה את מעגל האווטלנדריות העולמיות, ולשמחתי הגדולה, גם הישראליות. יותר ויותר נשים נחשפו לקסם הזה שנקרא אווטלנדר, ואני כל כך שמחה שהייתי עדה לראות איך הדבר היפה הזה נוצר,גדל, צמח והתפתח ממש משלב ההפרייה.  בכל פעם שיוצא ספר המשך בתרגום לעברית אני רוכשת אותו, מלטפת אותו בסיפוק ומרגישה שהיה לי חלק, ולו קטן בדבר הגדול והנהדר הזה.

וברקע של כל הדבר המיוחד הזה, ישנה סקוטלנד, שעוטפת את כל הסאגה האווטלנדרית ביופי המהפנט שלה. בנופים הירוקים, הפראיים, בהיסטוריה העשירה שלה ובתרבות המרתקת.

תיאורי סקוטלנד בספרים, והצפייה בסידרה הציתה בי רצון עז לנסוע שוב לטייל בסקוטלנד.

ולא רק בי.

הסידרה יצרה אפקט מיוחד, שקוראים לו בסקוטלנד “אווטלנדר אפקט”, שבו מעריצות הסידרה עולות לרגל לסקוטלנד  ומבקרות בלוקיישנים מרכזיים שהופיעו בסידרה. יש אפילו מספר חברות טיולים שמוציאות סיורים מודרכים לקבוצות מאורגנות של אווטלנדריות.

באוקטובר 2017, ארזתי את המשפחה שלי וטסנו סוף סוף לסקוטלנד. הפכנו גם אנחנו לחלק מאווטלנדר אפקט, כשג’יימי וקלייר שימשו כסיפור המסגרת לטיול. במסלול שבניתי שיבצתי 10 לוקיישנים מרכזיים שהופיעו בסידרה, ובזכות ג’יימי וקלייר הגענו למקומות קסומים ויפהפיים שלא היינו יודעים על קיומם ללא הסידרה המופלאה והאהובה כל כך.

משימת איתור המקומות ודקירתם על המפה היתה הרפתקאה מיוחדת בפני עצמה. חלק מהאתרים- כמו לדוגמה קולודן- הם אתרי מורשת מוכרים, אבל אתרים מסוימים- כמו “דוכן השטן”, או הגבעה הספציפית שעליה הוקם מעגל האבנים קרייג נא דון הם אינם אתרים מוכרים, ונעזרתי ברמזים בודדים שהיו פזורים ברשת, בשביל להבין היכן הם ממוקמים. החיפוש עצמו, הפך את הטיול לסוג של  חדר בריחה או “חפש את המטמון” שכל המשפחה לקחה בו חלק וזו היתה חוויה מצחיקה, מרגשת ובלתי נשכחת עבורנו. על הכל דיווחתי בשידור חי מסקוטלנד כאן אצלי בבלוג.

ועכשיו, כמו שהבטחתי מזמן- אני מביאה לכם מדריך מפורט כיצד להגיע לכל הלוקיישנים שביקרנו בהם, מתוך תקווה שהמדריך ישמש אווטלנדרים ישראלים רבים בעתיד.

  1. הפרינטשופ באדינבורו.

לפרינטשופ יש משמעות רגשית גדולה לכל מי שקראה את הספרים. במקום הקדוש הזה התרחש האיחוד המיוחל בין ג’יימי לקלייר, לאחר 20 שנות פרידה שוברות לב.

הפרינטשופ- נמצא במורד הרויאל מייל בסמטה שיוצאת מימין. הסמטה נקראת Bakerhouse close למרות שבספר היא נקראת כסמטת קרפאקס, שאינה קיימת במציאות. סמטת בייקרהאוז ממוקמת ממש מול המוזיאון The people’s story.

כך מתואר הפרינטשופ במקורות:

“אני כאן. באמת כאן. אדינבורו השתפלה מאחוריי מול מצודת אדינבורו המתנשאת, והרחק למטה ראיתי את ארמון הולירוד המפואר למרגלות העיר…”סלח לי” משכתי בשרוולו של נער מאפייה שעבר לידי. “אני מחפשת בית דפוס ששייך למר מלקולם. אלכסנדר מלקולם”. חרדה מעורבת בהתרגשות רטטה בתוך בטני. מה אעשה אם אין בית דפוס של אלכסנדר מלקולם באדינבורו? התברר שיש. הנער קימט את פניו בניסיון להיזכר. “כן, גברת. תמשיכי למעלה ואז תיקחי שמאלה לסמטת קרפאקס”. הוא קד לעברי, היטיב את אחיזתו בחבילת הלחם שתחת זרועו ונעלם לתוך ההמון הסואן…

פתח הכניסה הנמוך של סמטת קרפקאס פיהק לעברי ממול, בצידו השני של הרויאל מייל. עצרתי במקומי והבטתי בו בלב פועם בעוצמה שנשמע למרחקים, לו מישהו היה טורח להאזין ללבי…

סמטת קרפאקס היתה דרך ללא מוצא ארוכה יחסית ומפותלת. בית הדפוס ניצב בסופה. בשני צדי הסמטה היו חנויות משגשגות ובתי מגורים, אבל אני לא ראיתי דבר מכל אלה. כל תשומת לבי היתה נתונה לשלט לבן נאה שהיה תלוי לצד הדלת. נכתב בו:

א’ מלקולם

מדפיס ומוכר ספרים

ובהמשך, בשורה מתחת- ספרים, כרטיסי ביקור, עלונים, עיתונים, מסמכים וכו’.

הושטתי יד ונגעתי באותיות השחורות- א’ מלקולם. אלכסנדר מלקולם. ג’יימס אלכסנדר מלקולם מקנזי פרייזר. אולי.

ידעתי שאם אעמוד שם עוד רגע, ייעלם אומץ ליבי. דחפתי את הדלת ונכנסתי פנימה….דלת החדר האחורי היתה פתוחה לרווחה, ומאחוריה ניגלה מכשיר מגושם גדול- מכונת הדפוס.

כפוף מעליה, בגבו אליי, עמד ג’יימי”.

(נוסעת מעבר לזמן/ דיאנה גבלדון, הוצאת כנרת תרגום: ברוך גפן עמ’ 355-360)

כך נראית הכניסה לסימטה מהרויאל מייל:

ופה, בדלת שבמעלה המדרגות התרחש הקסם:

***

2. הפאב העתיק The world’s end

לאחר המפגש בפרינשופ, לקח ג’יימי את קלייר לאכול בפאב The world’s end. ממש כמו שמתואר בספר, הוא ממוקם במרחק הליכה מהפרינטשופ, במעלה הרויאל מייל.  תיראו אותו לשמאלכם, אם פניכם לכיוון הטירה, במעלה הרחוב.

כך מתואר הפאב במקורות:

“לאן אנחנו הולכים?”

“לסוף העולם”. מטחי גשם ורעמים שאגו מעל ראשינו. לא יכולנו לדבר. ג’יימי אחז במרפקי בשתיקה כדי לעזור לי להתקדם על האבנים החלקות, ויחד דהרנו במדרון התלול של הרויאל מייל. למזלנו, הטברנה שנקראת “סוף העולם” היתה במרחק של לא יותר ממאה מטרים מבית הדפוס. למרות הגשם העז הגלימה שלי כמעט לא נרטבה בכתפיים כשנכנסנו למבואה הנמוכה והצרה של הטברנה.

האולם המרכזי היה עמוס אנשים, חם ומלא עשן, וסיפק מפלט נעים מהסערה בחוץ. כמה נשים ישבו על ספסלים לאורך הקירות, אבל רוב הסועדים היו גברים. פה ושם נראה גבר לבוש בגדי סוחר מהוגנים,  אבל רוב הגברים שיכלו להמצא בשעה הזו בביתם אכן נמצאו שם. הסועדים היו חבורה מעורבת של חייליפ, סוורים, פועלים ושוליות, וגם שתיין אחד או שניים לשם הגיוון…”

(נוסעת מעבר לזמן, דיאנה גבלדון עמ- 372-385, הטצאת כנרת תרגום מאנגלית: ברוך גפן)

הפאב הזה, שקיים מאז המאה ה 16, היה צמוד לשערים העתיקים של העיר. כשתושבי אדינבורו יצאו מהעיר הוא היה המבנה הראשון שהם ראו. ומכיוון שכל מה שהיה מחוץ לאדינבורו, נחשב עבורם מחוץ לעולם, הפאב הזה היה בפירוש סוף העולם מבחינתם, ומכאן שמו.

מומלץ לשבת שם לספוג את האווירה ולהנות מהאוכל המעולה שהם מגישים (הפיש אנד צ’יפס שלהם זכה בפרס הפיש אנד צ’יפס הטוב ביותר ויש להם גם בירות מדהימות).  

3. Preston Mill

זו טחנת המים בלליברוך, מהסצנה הזכורה לטוב בה ג’יימי ההנדימן יוצא לתקן אותה אבל נאלץ לצלול כדי להסתתר מהרדקוט, בזמן שג’ני וקלייר משיבות לשאלות שלהם.

הזינו את המיקום: East Linton EH40 3DS

ולשם תזכורת, הנה שתי סיבות למה הסצנה הזו כל כך זכורה לטוב:

בתוך הטחנה עצמה גם צולמה הסצנה שבה נערך השימוע לגייליס וקלייר.

4. לליברוך- היא Midhope castle

הטירה הזו ידועה בספר בתור לליברוך,  או ברוך טוראך, ביתם של הפרייזרים, האחוזה שבנה בריאן פרייזר אביו של ג’יימי,  ושאליה ג’יימי מביא את קלייר, כלתו הצעירה, כדי לפגוש את משפחתו.

לליברוך היא מקום מרגש כי אליה ג’יימי תמיד מתגעגע. לליברוך היא שם נרדף ל”הביתה” עבורו. במקום הזה צולמו כמה מהסצנות האהובות עלינו ביותר, וכמה מהן מהמרגשות ביותר, והעצובות ביותר.

כדי לא להסתבך (אנחנו קצת התברברנו), כדאי לג’פס את החנות Hoptoun Farm shop (חנות מתוקה מאד, שמוכרת תוצרת מקומית) שם ניתן לרכוש את כרטיס החנייה לרכב (5 פאונד). שם תקבלו בנוסף לתווית החנייה גם דף הסבר עם הוראות הגעה מדוייקות למקום.

מהחנות נוסעים לצומת T ופונים בה ימינה לכביש A904 לכיוון Linlithgow.  סעו בערך 1/2 מייל ושימו לב לשלט Hoptoun Sawmill & Midhope. פנו ימינה לכיוון Abercorn road. הפוסטקוד לאזור הזה הוא EH526GB אבל הוא מכסה שטח רחב מאד ולכן הוא לא מדוייק בעבור הג’יפיאס. המשיכו ב Abercorn road עוד כחצי מייל- חפשו את השלט הבא ל Hoptoun sawmill/ Midhope- פנייה חדה שמאלה. המשיכו בדרך הזו ועברו את תחנת כיבוי האש. בהמשך תגיעו לחנייה של לליברוך. אפשר לשלם גם כאן עבור החנייה.

5. Falkland

כזכור, בתחילת הספר הראשון, קלייר ופרנק, יוצאים לחופשה בסקוטלנד ב 1945, עם סיום מלחמת העולם. הם מגיעים לאינוורנס אך בסידרה הם למעשה מגיעים ללוקיישן הממוקם בעיירה פוקלנד בפייף. ברחוב הראשי מתנוססת מזרקה ע”ש ברוס ומולה ניצב המלון של מיסיס ביירד, שם הם מתאכסנים. 

בסמוך למזרקה צולמה הסצנה הכי מדוברת ומסתורית: ערב אחד פרנק חוזר מביקור אצל הכומר והוא מבחין בגבר סקוטי שניצב בדממה מאחורי המזרקה וצופה בערגה לעבר קלייר, שעומדת בחלון ומסתרקת ושאינה מודעת למתרחש. פרנק חולף על ידו והסקוטי נעלם כמו רוח רפאים. בעצם, לא כמו- אנחנו כבר יודעות שמדובר ברוח הרפאים של ג’יימי שממתינה בכליון עיניים לבואה של קלייר. המשפט האחרון בספר העשירי והאחרון יהיה פתרון התעלומה הזו, כהבטחת הרסלף. 

את המזרקה קל מאד לזהות. פולקלנד הוא כפר קטנטן והמזרקה הזו היא הדבר הראשון שרואים כשמגיעים אליה. אני מניחה שאם אתם מהמהדרין, אז הדבר הראשון שתעשו כשתגיעו לפולקלנד- תעמדו ליד המזרקה כשגבכן למצלמה וכשפניכן מופנות לעבר החלון שבקומה השניה של בית המלון. ממש כמו רוחו של ג’יימי, שיבדל לחיים ארוכים וטובים אמן ואמן. זה בסדר, כולן מסנג’רות את הבעל שיצלם אותן ככה, בפוזת הרוח של ג’יימי. כשתגיעו לשם תראו שזו נורמה, Dinna fash yourself.

מצידה השני של המזרקה עומד בית הקפה של קמפבל ומהצד הנוסף- החנות Fayre Earth Gift Shop. קלייר נעמדה מול החלון של החנות הזו, התבוננה בכד ותהתה מדוע אף פעם לא קנתה לעצמה כד. אתן לא חייבות לתהות. אתן יותר ממוזמנות להכנס פנימה ולרכוש כמה מתנות חמודות למזכרת. 

הזינו את המיקום: Falkland, Cupar KY15 7BU

6. Culross

הכפר Culross שאף הוא נמצא בפייף, משמש בסידרה כממלא מקומו של הכפר Cranesmuir בו גרה גייליס דנקן הפסיכופטית. גייליס וקלייר חולקות את אותו תחום עניין- עשבי מרפא. בעוד שקלייר באמת מרפאה בעזרת העשבים, גייליס משתמשת בעשבים למטרות קצת יותר מורבידיות. ברחובות של הכפר הזה הן צעדו כשנחשדו בכישוף.

במרכז הכפר ניצב צלב שנצבע בלבן לכבוד הצילומים כדי שיתאים לבתים מסביב בחום ובאפור. שם צולמה הסצנה הדרמטית שבה מיסמרו את אוזנו של הילד טאמס שנחשד בגניבה ושג’יימי שחרר אותו ברוב טובו לאחר ההפצרות של קלייר. 

בכפר Culross יש ארמון, שהגינה שלו משמשת בסידרה כגינת התבלינים של קלייר בטירת לאוך. בסמוך לארמון הזה יש בית קפה חמוד  וקטן שאנחנו דגמנו את המרק ואת התה והעוגות שלו והוא ממש מומלץ.

הזינו את המיקום: Culross KY12 8JH

7. Doune Castle

טירת דואן מפורסמת כיוון שגילמה בסידרה את טירת לאוך, טירתם של המקנזים, להיכן שנלקחת קלייר לאחר שריפאה לג’יימי את הכתף הפרוקה. מה שנחמד הוא, שטירת לאוך שלנו הופיעה גם במונטי פייתון והגביע הקדוש (הסיור במקום מושמע בקולו של טרי ג’ונס). גם אם תגיעו לאחר שעות הביקור והטירה סגורה- אפשר להתרשם ממנה מבחוץ וסביב הטירה יש מסלול הליכה חמוד ולא ארוך.

8. מעגל האבנים בKinloch Rannoch:

האתר שבו עברה קלייר בזמן ע”פ הספר, קרוי קרייג נא דאן, ומעגל האבנים הזה, שממוקם קרוב לאינברנס ע”פ הספר, הוא בדיוני לחלוטין. בפועל, צילמו את הסצינה במקום שנקרא  Rannoch Moor, על גבעה קטנה מוקפת בעצים, אך תפאורת האבנים היתה עשויה מקלקר, ולא תראו אותן.

למעשה, האתר הזה הוא הגביע הקדוש של מעריצות נכרייה, כי כולן סקרניות לגביו אבל מתקשות להגיע אל הגבעה הספציפית הזו ללא הוראות הגעה מדוייקות.

אז איך למצוא את קרייג נא דון?

למרות שאין שם מעגל אבנים, אתם תזהו את המקום מיד. סעו ע”פ הפוסט קוד הזה: PH165QF לכיוון העיירה Kinloch Rannoch.  הפוסטקוד מכסה אזור רחב, אבל הוא יוביל אתכם כמעט עד למקום המדויק. כשתגיעו אליו חפשו בצד הדרך חוות כבשים מגודרת שעל הגדר שלה מופיע השלט TULOCHCRUISK עם איור של אווז:

אם תרימו את העיניים, תראו את הגבעה המוכרת:

פתחו בזהירות את השער והכנסו לשטח. טפסו על הגבעה והביטו בנוף, 360 מעלות של קסם מסתורי.

9. Finnich Glen

המקום הזה מכונה Devil’s Pulpit דוכן השטן, נמצא ליד Drymen מדרום לפארק הלאומי Trossachs בדרום מערב Stirlingshire. לכאן לוקח דוגל את קלייר בפרק 6 עונה ראשונה, לאחר החקירה האכזרית שערך לה בלאק ג’ק. בסידרה המקום מכונה: Liar’s Spring כי ע”פ האמונה- תשובתו של מי ששותה את מי המעיין היא אמת. כך מתגלים השקרנים.

סעו מגלזגו או מסטרלינג לצומת הכבישים של A809 ו B834. שם בצומת, תוכלו למצוא מפרץ חנייה קטן

אם אין שם חנייה, תוכלו להחנות בהמשך הכביש 200 מטר דרומה במפרץ על כביש A809 או צפונה על B804.

לאחר שחניתם, לכו לצד הכביש A809 לכיוון דרום- כ 300 מטר. 

תעברו מעל גשר קטן שעובר מעל פיניך גלן

משמאלכם יש כמה כניסות לשדה. נמצאת שם דלת מתכת שלרוב היא נעולה. אך בהמשך לה יש שתי פירצות בגדר המאפשרות מעבר פנימה

כשתיכנסו לשדה החלו לצעוד כשהנחל משמאלכם והגדר לימינכם. תצעדו כ 10 דקות עד שתגיעו למדרגות אבן.

גילוי נאות: אנחנו לא הצלחנו להגיע למדרגות האבן שלוקחות למטה, כיוון שהשטח היה בוצי מאד, חלקלק ומאד מסוכן. אבל אם תגיעו לשם כשהאזור אינו בוצי ותרדו במדרגות, אכן תגיעו ל”דוכן השטן”:

10. Culloden

קרב קולדן שנערך ב 16 באפריל 1746 התרחש בין הכוחות היעקוביטים הנאמנים לטוען לכתר הנסיך צ’ארלי היפה, לבין הנאמנים למלך ג’ורג’ השני. יותר מ 1200 גברים נהרגו בקרב הקשה. אחרי הקרב התחולל טבח ובו הרגו את השבויים והפצועים היעקוביטים. 450 איש נרצחו כך. ג’יימי שלנו, למזלנו ושמחתנו שרד את הקרב ואף את הטבח, בניגוד למצופה.

בכניסה לאתר קולודן עוברים דרך המוזיאון עם מוצגים מעניינים הקשורים למרד. ביציאה מהמוזיאון, נכנסים לשדה הקרב הזרוע במצבות אבן.

העולות לרגל בקולודן מקפידות לפקוד את האבן המוקדשת לשבט פרייזר וכן את הבית העומד בקצה השדה, אליו נלקח ג’יימי הפצוע בסיום הקרב.

מיקום: Culloden Moor, Inverness IV2 5EU

 

5 דקות נסיעה מקולודן יש מתחם של שלושה מעגלי אבנים הנקרא Clava cairns. נוסעים לשם ע”פ השילוט.

אמנם הוא לא הופיע בסידרה, אבל אנחנו הרי נוטות חסד למעגלי אבנים עומדות.

המתחם המיוחד הזה, מתוארך מלפני 4000 שנה, והוא בעצם אתר קבורה.

יש שם כמה אבנים עומדות, כשאחת מהן עונה לתיאור המדוייק של דיאנה גבלדון- זוהי אבן מפוצלת, שהרסלף בעצמה הצטלמה לידה:

תנסו לעבור דרכה.

אני ניסיתי, לא הצלחתי.

***

ישנם אתרים נוספים שאליהם לא הגענו בטיול הזה:

1. טירת Blackness

טירת בלקנס נבנתה ע”י סר ג’ורג’ קרייטון כמבצר. בנכריה, היא משחקת את תפקיד פורט וויליאם, היכן שנמצא המטה של בלאק ג’ק רנדל יימח שמו. לטירה יש צורה של ספינה ולכן היא מכונה “the ship that never sailed”

2. Glencorse Old Kirk

בכנסייה העתיקה המקסימה הממוקמת ליד אדינבורו, צולמה החתונה של ג’יימי וקלייר בעונה הראשונה. במציאות, האתר הזה פופולרי כי עדיין מתקיימות בו חתונות. הכנסייה שוכנת בשטח בית גלנקו למרגלות הר Peatland הציורי. היא נבנתה בשנת  1665 היא נמצאת בשטח בבעלות פרטית וההגעה לשם היא רק בתאום ישיר מול בעלי השטח.

3. Highland Folk Museum

ביקור במוזיאון הפתוח בהיילנדס הוא דרך מצוינת ללמוד איך חיו בעבר. יש במוזיאון הפתוח מבנים עם גגות מעשב ולכן היה זה המקום המושלם לדמות את הכפר של שבט מקנזי. קלייר הצטרפה לג’יימי ולדוגאל מקנזי כדי לגבות מסים עבור השבט. 

4. Hopetoun House

המקום הזה שימש כבית  מגוריו של הדוכס מסאנדרינגהאם. בפועל, המרקיז של Linlithgow הוא הבעלים האמיתיים של הנכס ולכן הוא פתוח רק בחודשי הקיץ למבקרים. במציאות המקום הזה יותר מרשים מבסידרה, כיוון שבצילומים מחקו לו כמה מן האגפים באופן דיגיטלי.

5. Linlithgow Palace

הטירה הזו היתה מקום מושבם של מלכי סטיוארט ומקום הולדתה של מרי מלכת הסקוטים. בסידרה הטירה שימשה ככלא וונטוורת, מקום כלאו של ג’יימי, שם עבר את האמא של ההתעללויות.

6. George Square

בליבה של העיר גלזגו, עומדת כיכר ג’ורג. בכיכר הזו הציע פראנק לקלייר נישואין בשנת 1940.

7. Aberdour Castle

הטירה שנבנתה במאה ה- 12, משמשת בסידרה כסיינט אן דה בופרה מונטרי בצרפת, לשם מעבירים את ג’יימי כדי להבריא אחרי האונס.

8. Troon

בעיירת החוף טרון היושבת לחוף קייל בדרום איירשייר,  התרחשה הסצנה שבה קלייר, ג’יימי ומורטה מגיעים לחוף ומתכוננים לעלות על ספינה מהמאה ה -17 כדי להעביר את ג’יימי אל מנזר סנט אן דה בופרה בצרפת.

9. Tulloch Ghru

זהו יער ליד אבימור בהיילנדס, לא רחוק ממוזיאון הפולק היילנדס. הופיע בסצינה שבה קלייר מועברת לטירת לאוך.

10. Drummond Castle Gardens

הגנים של לואי ה- 15 שמדמים את גני ורסאי.

 

ולסיום: הסטודיו של צילומי נכרייה ממוקמים באזור קאמברנלד (העיר החמישית בגודלה בסקוטלנד) הנמצאת צפון- מזרחית לגלזגו. הכתובת הרשמית של הסטודיו: 2 Wyndford Rd, Cumbernauld, Wardpark North, Glasgow G68 0BA, UK.

***

Did you enjoy this article?

12 תגובות

  1. יפעת מילר הגב

    וואו, איילת! ממש עשית עבודת דוקטורט בנושא!
    כל הכבוד לך!
    אמנם לא “נשביתי בקסם” של הסדרה, אך הצילומים והתיאורים שלך מסקוטלנד מדהימים
    ומאוד נהניתי לקרוא את הבלוג שלך!
    המשיכי לרתק אותנו בהרפתקאותייך…

    יפעת

  2. מלי הגב

    וואוו וואוו נוצרת את הפוסט לתכנון הטיול לסקוטלנד.
    שמחה לגלות אחיות לאהבה לג׳יימי וקלייר👍

  3. סיגל פינקו הגב

    תודה , תודה ושוב תודה.

  4. אסתי הגב

    וואו איזה סיקור מעניין ומהפנט!
    כיף לראות! 😁
    תודה! בהזדמנות נקפוץ לסקוטלנד…

  5. נאוה אייזנבך הגב

    יפה מאוד. עבודת תחקיר מעולה. חייבת לעשות כזה טיול. שאפו ענק איילת.

  6. ורוניק הגב

    הי איילת, היה מרתק מאוד לקרוא את התחקיר שלך. אני אחת השרופות של הסדרה ואני קוראת כרגע את הספרים. רציתי לדעת האם יש טיולים מאורגנים שיוצאים מהארץ בעקבות הסדרה? תודה רבה, ורוניק.

  7. חוי הגב

    מקסים! נהנתי לקרוא על הטיול , גם אני מתכננת….בנתיים שואלת אם ידוע על פירסום בעברית של המשך הסדרה אני קראתי כבר את כל מה שפורסם בעברית כלומר עד הצלב הבוער כולל, אשמל לדעת אם יש תאריך יעד לכנרת?

  8. אנה הגב

    סדרה מדהימה מדינה מדהימה
    לשמחתי אני מגשימה את החלום ונוסעת בקיץ בין היתר גם לאתרים של הזרה

  9. אביטל הגב

    איזה כיף! תענוג של כתיבה, תענוג של מסלול. שאפו ענק על עבודת התחקיר.
    מכורה ל״ outlander”

    תודה לך על השיתוף.

  10. ורוניק הגב

    הי איילת היקרה, חזרתי לפני שבוע מביקור בסקוטלנד, בעקבות הסדרה אאוטלנדר ובזכות האתר שלך ביקרתי, בין היתר, בפרינטשופ של ג’יימי ב- bakehouse close. בכיתי מרוב התרגשות…..זה היה ממש מיוחד, אני לא יודעת כיצד לתאר את ההרגשה, עד עכשיו המראות לא מרפים ממני…. ראיתי כמובן גם את הפאב the world’s end…..ביקרנו גם בקתדרלה של גלזגו – היכן שקלייר התנדבה יחד עם הנזירות. אין ספק שזה רק מסעי הראשון לסקוטלנד. רכשתי כבר דרך האינטרנט את שמונת הספרים של outlander. בקיצור לבי באמת כל פעם מחסיר פעימה כשאני חושבת על הסדרה אבל ממש….. וזו ממש לא קלישאה. האמת שאני יכולה לדבר על הסדרה ללא הרף, הדבקתי את הבת שלי, משפחה וחברות. נראה שאנו הולכים לתכנן טיול נוסף. אז בינתיים, אני מאחלת לכולם חג שמח ושנה טובה!

    • איילת גזית הגב

      מגניב.
      סקוטלנד ממכרת.
      גם אני מתכננת לשוב אליה.
      העונה החדשה תתחיל בנובמבר וממנה אקבל רעיונות ללוקיישנים חדשים 😉

  11. ליהי הגב

    וואווו ! בלוג מרשים בטירוף! עשית עבודה יסודית ומרשימה !! כל כך מקנאה בך !!

השארת תגובה